Curs arta fotografica septembrie - noiembrie 2016
 
Folosim doar 5% din capacitatea creierului, desi suntem convinsi ca neuronii lucreaza la maximum. Vedem vag ce se întâmpla în jurul nostru, desi credem ca avem ochi de soim. Suntem siguri ca putem retine numeroase detalii din mediul înconjurator, când de fapt abia ne aducem aminte câte ceva. Interpretam fiecare stimul în functie de zeci de parametri subiectivi. Gândim în cuvinte. Facem fotografii si cele mai multe dintre ele, daca nu toate, nu vor ramâne în istoria artelor vizuale drept niste capodopere.
 
Exclusiv pentru acesta sesiune avem o oferta speciala: doua workshop-uri gratuite cu valoarea de 1400 RON.
Cele doua workshop-uri sunt de editare fotografica (2 zile) si prelucrare de imagini (2 zile) si completeaza programa de curs cu notiuni esentiale de editare si prelucrare fotografica. 
 
Pornind de la cunoasterea maestrilor din pictura si fotografie, vom învata ca nu vedem de fapt nimic si vom studia instrumentele care ne vor ajuta sa ne desprindem de rational. Vom întelege putin psihologia comunicarii si vom încerca fiecare sa ne redescoperim adevaratul motiv care ne împinge sa apasam pe declansator. Fara sa vorbim macar o secunda despre tehnica fotografica, vom vorbi despre fotografia de dinainte si de dupa declansare. Vom privi la final fotografia ca pe un mijloc complet si complex de comunicare si ne vom revela prioritatile individuale în aceasta directie.
 
Cursul SFF de arta fotografica este un curs cu 28 de module pe care le-am sistematizat în ultimii cinci ani din numeroase surse, de la documentare fotografice si albume de arta pâna la tratate de anatomie si psihologie.
 
Din 14 septembrie 2016, pentru o perioada de 12 saptamâni de teorie si 12 saptamani de practica portofoliu, va începe a noua sesiune de cursuri de arta fotografica a SFF.
 
 
PROCEDURILE DE ÎNSCRIERE
- trimiteti un mail la scoala@freelancer.ro si solicitati înscrierea  sau folositi formularul de inscriere
- primiti pe mail un chestionar si un contract pe care le completati si le trimiteti pe mail la aceeasi adresa
- cu cel târziu 10 zile înainte de începerea cursurilor faceti prima plata
 
Curs SFF arta fotografica sesiunea martie - mai 2016 – 15 locuri disponibile
 
 
CURSURI
Cursurile teoretice se vor desfasura în Bucuresti, in strada Leonida, nr. 9-11, într-o sala special amenajata, o data pe saptamâna, miercurea, între orele 18.30 si 22.00. Fiecare clasa va avea si doua zile de curs programate joia, tot de la 18.30 la 22.00
În fiecare zi de curs, pentru fiecare clasa se vor preda doua module teoretice cu durata de 90 de minute, cu o pauza de 30 de minute între ele.
Cursurile practice se vor desfasura în patru weekend-uri ale sesiunii si vor avea durata de minimum 4 ore.
În fiecare clasa vor fi acceptati maximum 15 de cursanti.
 
 
LECTORI
Cursurile teoretice si practice vor fi predate de lectorul Dan Besliu (fotografie si editare fotografica) si art directorul Denisa Simionescu (prelucrare de imagine si fotografie). Pe parcurs, la fiecare clasa, vor fi invitati experti si fotografi care vor face prezentari si expuneri pe diferite teme din programa de curs. Cursurile vor avea un format interactiv si vor fi exemplificate practic permanent cu schite si imagini.
 
 
FACILITATI
- SFF pune la dispozitia cursantilor suport de curs, bibliografie, tutoriale în format video si pdf.
- SFF ofera un program interactiv pe platforma online a scolii, unde se vor posta si comenta imaginile cursantilor.
- SFF pune la dispozitia cursantilor, cu titlu de prezentare în scopuri didactice, aparatura fotografica si de studio, precum si accesorii.
- La finalul fiecarui curs, SFF va organiza un workshop de minimum doua zile, unde cursantii vor putea fotografia sub îndrumarea lectorilor. Costurile de transport, cazare si masa vor fi suportate de fiecare cursant. Workshop-ul nu este obligatoriu.
- O data la doua saptamâni lectorii SFF se vor întâlni cu cursantii pentru discutii libere legate de fotografie si domenii conexe sau review de portofoliu.
- La finalul fiecarui curs, SFF va selecta si printa imagini ale cursantilor si va organiza o expozitie fotografica si o festivitate de absolvire.
- Daca un cursant a lipsit la unul sau mai multe module de curs din sesiunea la care s-a înscris, poate recupera toate modulele pierdute în sesiunea urmatoare, indiferent daca a sustinut sau nu examenul final.
- Cursantii si absolventii Scolii de Fotografie Freelancer pot participa la reuniunile Clubului de Fotografie Freelancer unde, din doua în doua saptamâni, joia de la orele 18.30, se vor organiza întâlniri cu fotografi consacrati, prezentari de portofoliu, seminarii si workshop-uri.
- Exclusiv cursantii si absolventii Scolii de Fotografie Freelancer pot participa la turele foto interne si externe organizate de SFF.
 
 
CONDITII DE PARTICIPARE
- cursantul trebuie sa aiba minimum un SLR cu doua obiective; cursantii care nu au absolvit cursul de tehnica fotografica al SFF vor sustine un examen de admitere, test-grila cu 25 întrebari si vor prezenta un portofoliu de 20 de imagini.
- cursantii trebuie sa respecte Regulamentul de Ordine Interioara al SFF
- cursantii trebuie sa trimita pe mail înainte de înscriere un chestionar si un contract
- cursantii trebuie sa prezinte la înscriere un dosar care sa cuprinda copie CI, copie certificat de nastere, copie ultimul act de studii
 
 
EXAMEN
La finalul sesiunii de curs, se vor prezenta doua proiecte fotografice, unul cu minimum 15 imagini si unul de finantare. Portofoliul foto va fi prezentat în format digital, iar cel de finantare printat.
Calificativul final va fi acordat în functie de rezultatele la cele doua probe de examen si de prezenta la curs.
 
 
TAXE
1600 RON
(pentru cursurile de formare profesionala acreditate nu se plateste TVA)
Cursantii vor plati 50% din taxa cel mai târziu cu 10 zile înainte de începerea cursurilor si 50% nu mai târziu de jumatatea cursului.
Aceste sume includ si taxele pentru examenul final si cheltuielile pentru expozitia foto a absolventilor.
 
 
PROGRAMA CURS SFF – ARTA FOTOGRAFICA
 
28 module teorie :
 
modul 1.1 – prezentare curs, lectori, ROI
modul 1.2 – istoria fotografiei – evolutie artistica
 
modul 2.1 - proiecte fotografice
modul 2.2 - proiecte fotografice
 
modul 3.1 - istoria artelor vizuale
modul 3.2 - istoria artelor vizuale
 
modul 4.1 – pictori clasici
modul 4.2 – pictori moderni
 
modul 5.1 – mari fotografi clasici
modul 5.2 - mari fotografi moderni
 
modul 6.1 – perceptie vizuala
modul 6.2 – perceptie vizuala
 
modul 7.1 – simboluri vizuale
modul 7.2 - simboluri vizuale
 
modul 8.1 – limbaj vizual
modul 8.2 - limbaj vizual
 
modul 9.1 – estetica
modul 9.2 - estetica
 
modul 10.1– compozitie
modul 10.2 - compozitie
 
modul 11.1 – teoria culorilor
modul 11.2 - perceptia culorilor
 
modul 12.1 – psihologia comunicarii
modul 12.2 – psihologia comunicarii
 
modul 13.1 – etica  fotografica
modul 13.2 – editare fotografica
 
modul 14.1 - business
modul 14.2 - examen
 
4 sesiuni practica fotografica:
-  studiu de compozitie
-  eseul fotografic
-  assignmentul fotografic
-  artwork
 
1 workshop de final de curs
 
 SFF îsi rezerva dreptul de a face în orice moment modificari acestei oferte.